Welkom bij Active Adventure

Bij Active Adventure kun je voordelig jouw bus of touringcar huren voor een busreis in Nederland of meerdere dagen naar het buitenland.

Door onze jarenlange ervaring weten wij de juiste touringcar voor jouw groep te vinden. Wij beschikken over een landelijk dekkend netwerk van keurmerk touringcarbedrijven.
Hiermee bieden wij passende vervoer voor diverse groepsgroottes. Voor de kleinere groepen hebben wij bussen met 8, 16 of 30 zitplaatsen. Ook zijn touringcars mogelijk voor 42, 50, 56 of 62 personen. Voor de grote groepen zetten wij graag de dubbeldekkers in met een maximale capaciteit van 92 personen.

Active Adventure beschikt inmiddels over haar eigen wintersportpendel naar bijna alle wintersportgebieden in Frankrijk en Oostenrijk. Hiervoor boek je eenvoudig je busticket online en reis per luxe royal class touringcar. Wij voeren deze buspendel uit onder de naam Winterliner (www.winterliner.nl).

Vraag een offerte aanWenst u een reis naar de wintersport met minder dan 10 personen? Dan adviseren wij ons dochterbedrijf Winterliner

Heenreis
:


Vul hieronder het adres ter plaatse in, indien beschikbaar (niet verplicht)

Terugreis
:


JaNee


Hoe kunnen wij u bereiken?


FAQ

Wat is het verschil tussen een bus en een touringcar?

Onder een bus verstaan wij een lijndienst bus of openbaar vervoer bus, zonder enige faciliteiten. Een touringcar is een luxere bus voorzien van comfortabele, verstelbare stoelen, toilet, dvd speler en eventueel barfaciliteiten en airconditioning.

Wat kost het huren van een touringcar?

Er is helaas geen vaste prijs voor het huren van een touringcar. De opbouw is onder andere afhankelijk van het aantal kilometers, uren, zitplaatsen en type touringcar. Wij bieden je graag de scherpste prijs.

Graag verzoeken wij je dan om ons offerteformulier zo volledig mogelijk in te vullen.

Ben ik verzekerd in de touringcar?

Ja, in de touringcar ben je verzekerd. Dit is zelfs een wettelijke verplichting. De verzekering is geldig zolang je in de touringcar bent. Zodra je uitstapt is deze verzekering niet meer van toepassing en raden wij je aan een reisverzekering af te sluiten. Indien gewenst kunnen wij dit ook voor je regelen.

 

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de touringcar?

Wij beschikken over een landelijke dekkend netwerk en vinden daarom altijd de beste passende touringcar of bus. Het meest gangbare zijn de 50-persoons touringcars. Echter, voor kleinere groepen beschikken wij over 8-, 16-, 30-persoons midibussen en  42-persoons touringcars.

Voor grotere groepen beschikken wij over 52-, 56-, 60-, 62-persoons touringcars. Voor de XXL groepen hebben wij dubbeldekkers voor maar liefst 92 personen.

Een combinatie is natuurlijk mogelijk, zodat je altijd een passend voorstel van ons krijgt.

 

Hoe lang mag de chauffeur rijden?

De tijd dat een chauffeur mag rijden is maximaal 9 uur per dag. Deze rijtijd mag twee maal per week worden verlengd tot 10 uur per dag. Hiervan mag de chauffeur maximaal 4,5 uur aaneengesloten rijden, waarna hij een pauze moet nemen van tenminste 45 minuten. Deze rust mag ook in twee delen worden opgenomen; eerst een periode van minimaal 15 minuten en daarna een periode van 30 minuten.

Bij buitenlandse reizen gelden er aanvullingen op de rijtijdenwet. Neem hiervoor contact met ons op: 070 – 385 38 27.

Is het dragen van veiligheidsgordels verplicht?

Ja, in een rijdende touringcar is het dragen van de veiligheidsgordel verplicht. Ook is het verboden om te lopen in een rijdende touringcar, behalve om bij hoge nood het toilet te kunnen bezoeken.

Heeft de touringcar een toilet, koffieapparaat, dvd-speler, etc?

In de meeste touringcars is er een toilet, koffieapparaat en DVD-speler aanwezig. De bar is niet standaard voorzien van dranken, maar vullen wij graag voor je. De kosten van een drankje zijn niet inbegrepen in de huurprijs.

Wil je gebruik maken van bovengenoemde faciliteiten? Geef dit dan duidelijk aan bij reservering. Wij zorgen ervoor dat de chauffeur ervan op de hoogte is.

Rijden jullie ook naar het buitenland?

Ja! Active Adventure is gespecialiseerd in het organiseren van meerdaagse reizen in binnen- en buitenland. Hierdoor komen ook de chauffeurs veelvuldig in het buitenland. Mocht je al een programma hebben dan ontvangen wij deze graag te samen met de aanvraag.

Zoekt u individuele busreizen?

Ons dochterbedrijf Winterliner voert pendeldiensten uit naar Europa’s meest populaire wintersport bestemmingen