In de bus bij Active Adventure

Bij Active Adventure huur je voordelig een bus of touringcar voor het busvervoer van jouw groep. Dagelijks rijden onze bussen en touringcars in binnen- en buitenland en worden bestuurd door zeer ervaren beroepschauffeurs. Zij zijn gewend om te rijden voor groepen, scholen, verenigingen, bedrijven en uiteraard vakantiegangers. De midi-bussen en touringcars kunnen ingezet worden voor diverse doeleinden. Denk hierbij aan een schoolreis, citytrip, studiereis, dagtocht, meerdaagse reis of zelfs de wintersportvakantie. Al deze reizen kunnen plaatsvinden in Nederland, maar zeker ook binnen Europa.

Door onze jarenlange ervaring weten wij de juiste touringcar voor jouw groep te vinden. Wij beschikken over een landelijk dekkend netwerk gecertificeerde touringcarbedrijven. Al deze touringcarbedrijven zijn voorzien het de ISO 9001 certificering. Hiermee ben je verzekerd van kwalitatief hoogstaand vervoer waarbij jouw groep veilig vervoerd wordt in binnen- en buitenland.

Door ons uitgebreide netwerk hebben wij altijd passend vervoer voor diverse groepsgroottes. Voor de kleinere groepen hebben wij midi-bussen met een capaciteit tussen de 8 en 30 personen. Daarnaast bieden wij enkeldekkers met voor 42 tot 66 personen. Voor de zeer grote groepen zetten wij graag de dubbeldekkers in met een maximale capaciteit van 92 personen.

Active Adventure beschikt inmiddels over haar eigen wintersportpendel naar bijna alle wintersportgebieden in Frankrijk en Oostenrijk. Met een luxe Royal Class touringcar reis je ontspannen naar jouw wintersportbestemming. Je boekt eenvoudig jouw busticket online. Wij voeren deze buspendel uit onder de naam Winterliner (www.winterliner.nl).

Vraag een offerte aan  Wenst u een reis naar de wintersport met minder dan 10 personen? Dan adviseren wij ons dochterbedrijf Winterliner

  Heenreis
  :


  Vul hieronder het adres ter plaatse in, indien beschikbaar (niet verplicht)

  Terugreis
  :


  JaNee


  Hoe kunnen wij u bereiken?


  FAQ

  Covid-19 en het huren van een touringcar

  In deze moeilijke tijd is het nog steeds mogelijk om een touringcar te huren! Via Active Adventure huur je touringcars van diverse grootte.
  – de passagiers zitten op veilige afstand, conform de richtlijnen van het RIVM.
  – bij basisschoolkinderen tot 13 jaar mag de volledige capaciteit van de bus gebruikt worden.
  – de chauffeur zit afgezonderd van de groep.
  – zowel bij in- en uitstappen als tijdens de rit een duidelijk veiligheidsprotocol.
  – na iedere rit wordt de touringcar grondig en professioneel gereinigd.

  Wij adviseren je graag om de juiste touringcargrootte voor de groep te bepalen. Vraag hiervoor een vrijblijvende offerte aan.

  Wat is het verschil tussen een bus en een touringcar?
  Onder een bus verstaan wij een lijndienst bus of openbaar vervoer bus, zonder enige faciliteiten. Een touringcar is een luxere bus voorzien van comfortabele, verstelbare stoelen, toilet, dvd speler en eventueel barfaciliteiten en airconditioning.
  Wat kost het huren van een touringcar?
  Er is helaas geen vaste prijs voor het huren van een touringcar. De opbouw is onder andere afhankelijk van het aantal kilometers, uren, zitplaatsen en type touringcar. Wij bieden je graag de scherpste prijs.

  Graag verzoeken wij je dan om ons offerteformulier zo volledig mogelijk in te vullen.

  Ben ik verzekerd in de touringcar?
  Ja, in de touringcar ben je verzekerd. Dit is zelfs een wettelijke verplichting. De verzekering is geldig zolang je in de touringcar bent. Zodra je uitstapt is deze verzekering niet meer van toepassing en raden wij je aan een reisverzekering af te sluiten. Indien gewenst kunnen wij dit ook voor je regelen.

   

  Hoeveel zitplaatsen zijn er in de touringcar?
  Wij beschikken over een landelijke dekkend netwerk en vinden daarom altijd de beste passende touringcar of bus. Het meest gangbare zijn de 50-persoons touringcars. Echter, voor kleinere groepen beschikken wij over 8-, 16-, 30-persoons midibussen en  42-persoons touringcars.

  Voor grotere groepen beschikken wij over 52-, 56-, 60-, 62-persoons touringcars. Voor de XXL groepen hebben wij dubbeldekkers voor maar liefst 92 personen.

  Een combinatie is natuurlijk mogelijk, zodat je altijd een passend voorstel van ons krijgt.

   

  Hoe lang mag de chauffeur rijden?
  De tijd dat een chauffeur mag rijden is maximaal 9 uur per dag. Deze rijtijd mag twee maal per week worden verlengd tot 10 uur per dag. Hiervan mag de chauffeur maximaal 4,5 uur aaneengesloten rijden, waarna hij een pauze moet nemen van tenminste 45 minuten. Deze rust mag ook in twee delen worden opgenomen; eerst een periode van minimaal 15 minuten en daarna een periode van 30 minuten.

  Bij buitenlandse reizen gelden er aanvullingen op de rijtijdenwet. Neem hiervoor contact met ons op: 070 – 385 38 27.

  Is het dragen van veiligheidsgordels verplicht?
  Ja, in een rijdende touringcar is het dragen van de veiligheidsgordel verplicht. Ook is het verboden om te lopen in een rijdende touringcar, behalve om bij hoge nood het toilet te kunnen bezoeken.
  Heeft de touringcar een toilet, koffieapparaat, dvd-speler, etc?
  In de meeste touringcars is er een toilet, koffieapparaat en DVD-speler aanwezig. De bar is niet standaard voorzien van dranken, maar vullen wij graag voor je. De kosten van een drankje zijn niet inbegrepen in de huurprijs.

  Wil je gebruik maken van bovengenoemde faciliteiten? Geef dit dan duidelijk aan bij reservering. Wij zorgen ervoor dat de chauffeur ervan op de hoogte is.

  Rijden jullie ook naar het buitenland?
  Ja! Active Adventure is gespecialiseerd in het organiseren van meerdaagse reizen in binnen- en buitenland. Hierdoor komen ook de chauffeurs veelvuldig in het buitenland. Mocht je al een programma hebben dan ontvangen wij deze graag te samen met de aanvraag.

  Zoekt u individuele busreizen?

  Ons dochterbedrijf Winterliner voert pendeldiensten uit naar Europa’s meest populaire wintersport bestemmingen