Outdoor, Oostenrijk

Wat is er gaver dan een echt outdoorweek in de Alpen! Aan de voet van de Großglockner in Osttirol, organiseert Active Adventure voor scholen en groepen een ware outdoorweek. Met activiteiten als: raften, mountainbike, canyoning, klimmen en abseilen bieden wij een nog uitdagender programma dan je wellicht gewend bent in Ardennen.

Ver weg? Wel nee… Natuurlijk is het wel even rijden, maar op de terugreis rijden wij door de nacht. Hiermee bespaar je één overnachting en ben je de volgende ochtend weer vroeg in Nederland. Een 6-daagse outdoorreis is hierdoor uitstekend te doen.

Al onze activiteiten staan onder begeleiding van Oostenrijks gecertificeerde berginstructeurs.

Per persoon al vanaf:

Accommodatie

Wij kunnen in Oostenrijk meerdere accommodaties bieden in of nabij Nationalpark Hohe Tauern die aan jullie wensen zal voldoen. Over het algemeen zijn het accommodaties die speciaal ingericht zijn voor schoolgroepen en beschikken ze over de faciliteiten die je als groep nodig hebt voor een survivalweek in Oostenrijk. De meeste accommodaties beschikken over een eigen huisbioscoop, disco en huisbar waar drankjes en kleine snacks besteld kunnen worden. Een seminarruimte en meerdere eetzalen, zodat je toch met jouw groep apart kunt eten.

In de groepsaccommodaties heb je de beschikking over diverse kamertypes. De indeling zal zo zijn dat jongens en meisjes gescheiden kunnen worden en de leiding op één – of twee persoonskamers liggen.

Groepen kunnen verblijven op basis van halfpension (optioneel lunchpakket) of zelfverzorging. Zelfverzorging behoort ook tot de mogelijkheden.

Programma

Hieronder slechts een voorbeeldprogramma voor een 6-daagse outdoorreis naar omgeving Matrei in Oostenrijk.

DAG 1, maandag (reisdag)
Vertrek om 06.00uur in de ochtend. De groep reist per luxe touringcar naar Oostenrijk welke in het bezit is van het keurmerk touringcarbedrijf. Onderweg regelen wij een restaurant, zodat je wat kunt eten

DAG 2, dinsdag (Aktiefdag)
Aktiefdag (3 dagdelen van 2,5 uur)
Raften op de Isel cat. 4 / Mountain biken /  Hogetouwen park, Osttirodler rodelbahn (http://www.youtube.com/watch?v=GSqZf8NCsr0 ).
Avond: Vrije avond

DAG 3, woensdag (Alpinedag)
Alpinedag  (duur ong. 6 uur) Groep wordt opgedeeld in twee groepen.
Ochtend: Klimmen en abseilen in de klettergarten van Nickelsdorf.
Middag: Via ferratta of Klettersteig (duur ong 3 uur).
Halverwege de dag worden de groepen gewisseld
Avond: Grill party en daarna (indien gewenst) een discoparty in onze huisdiscotheek. Leerlingen mogen zelf de DJ zijn.

DAG 4, donderdag (excursiedag)
Vandaag gaan we naar Oostenrijks hoogste berg de Großglockner. We hebben hier de mogelijkheid om op de gletsjerton te lopen. Op de terugreis stoppen we in de romantische stad Lienz voor een kort bezoek.

DAG 5, vrijdag (hikedag)
Hike met rangers van het Nationaalpark naar de voet van de gletsjer Großvenediger. De exacte route welke wij lopen is afhankelijk van het schoeisel en weer condities.
Avond: om 19.30 uur vertrek naar Nederland

DAG 6, zaterdag
10.00uur geplande aankomst in Nederland

Prijzen

Iedere groep is uniek en daarom zijn ook de prijzen bij iedere groep uniek. Je kunt bij ons een vrijblijvende offerte opvragen. Wij sturen je dan zo snel mogelijk een passende offerte.

Interesse?

Ontvang uw persoonlijke prijsopgave

  Uw reisgezelschap


  Selecteer uw gewenste vertrekdatum


  LogiesHalfpensionVolpension

  Eigen vervoerLuxe touringcar  Uw gegevens  Mocht u eerder al vragen hebben, bel ons dan gerust via 070-3853827.