Jeugdherberg Winterberg

Jeugdherberg Winterberg ligt ideaal gelegen voor groepen die vanuit de jeugdherberg zo naar de piste willen lopen. Het 'Postwiese' skigebied (Neuastenberg) ligt op slechts 5 minuten wandelen. Zoek je liever een groter gebied dan hoef je maar 3 km. te rijden voor het bekende gebied van Winterberg. Mocht je een bus erbij geboekt hebben dan zetten wij deze graag in.
Jeugdherberg Winterberg beschikt in totaal over 286 bedden en de ruimtes worden zo ingedeeld dat je met jouw groep eigen slaapkamers, badkamers en eetruimte hebt. Het ontbijt en avondeten gaat altijd in buffetvorm. Indien gewenst behoort een lunchpakket ook tot de mogelijkheden.

In de winter van 2017 heeft de jeugdherberg Winterberg een grondige renovatie ondergaan. Hierdoor kom je in een moderne en zeer hygiënische accommodatie terecht waar ieder type groep eigenlijk terecht kan.

Facilititeiten:

 • Après-ski
 • Budget
 • Geschikt voor scholen
 • Wi-fi

Per persoon al vanaf:

€ 27,-

Kamers

Met 286 bedden verdeeld over 75 kamers (één tot zes-persoons kamers) biedt jeugdherberg Winterberg voldoende plaats voor zowel kleine als grote groepen. Diverse type groepen kunnen hier verblijven. De indeling in de jeugdherberg wordt zo gemaakt dat je andere groepen zo min mogelijk tegenkomt.

Enkele feiten op een rij

 • 11 x éénpersoonskamers, daarvan zijn er 8 met eigen douche en toilet
 • 2 x tweepersoonskamers
 • 7 x driepersoonskamers
 • 35 x vierpersoonskamers, daarvan zijn er 22 met een eigen douche en toilet
 • 1 x vijfpersoonskamer
 • 13 x zespersoonskamer, daarvan zijn er 3 met eigen douche en toilet
 • 25 x familiekamer met douche en toilet
 • 6 x appartement voor maximaal 4 personen

Indien geen eigen douche en toilet op de kamer dan is er een gemeenschappelijke ruimte op de gang die meestal alleen door de eigen groep gebruikt zal worden.

Is dit niet helemaal wat je zoekt, maar zoek je wel een groepsaccommodatie? Kijk dan eens bij:

Winterberg, Sauerland, Duitsland

Op nog geen drie uur rijden sta je al midden in het skigebied van Winterberg. Het is het grootste aaneengesloten skigebied ten Noorden van de Alpen. Maar liefst 28 kilometer piste bieden voldoende uitdaging voor een paar dagen skiën met jouw vriendengroep, bedrijf of vereniging. Het skigebied is zeer divers ingericht en biedt voor zowel de actieve als niet actieve wintersporter voldoende uitdaging en vermaak. Het wintersportseizoen loopt van medio december tot medio maart. En als de natuur het er even bij laat zitten, is dankzij de moderne en krachtige besneeuwingsinstallaties toch sneeuw gegarandeerd.

Het grootste wintersportgebied ten noorden van de Alpen:

 • 34 afdaling op 7 bergen
 • 28 kilometer aan verschillende pistes (blauw tot en met zwart)
 • 300 kilometer aan langlaufloipe
 • wintersport van medio december tot medio maart

Vervoer

Active Adventure is gespecialiseerd in het organiseren van wintersportreizen waarbij je met een luxe touringcar reist naar jouw wintersportbestemming reist. Wij beschikken over diverse type touringcars, zodat jouw groep altijd heeft passende touringcar heeft. De basis faciliteiten als toilet, TV, audio en een bar zijn natuurlijk aanwezig. Iedere touringcar voldoet aan het Keurmerk Touringcarbedrijf en is ISO gecertificeerd.

Je kunt er als groep voor kiezen om juist heel vroeg te vertrekken vanuit Nederland, zodat je bij aankomst direct de piste op kan. Liever overdag of net na schooltijd/kantoortijd reizen? Geen probleem, wij maken de offerte graag op maat en houden hier ook rekening mee.

De touringcar blijft nagenoeg altijd ter plaatse, zodat je op de tussenliggende dag hier ook gebruik van kan maken. Denk bijvoorbeeld aan een rodelavond of ga eens skiën in een ander gebied.

Alles veilig regelen?

Ga nooit onverzekerd op wintersport!

Bij de voorbereiding van je wintersportreis of skivakantie mag een goede verzekering niet ontbreken. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: je bent altijd verzekerd op de beste manier.

Via onze handige internetmodule kunt je direct online de premie berekenen.

Bereken hier direct je premie (je gaat naar een pagina buiten deze website)

Dit houdt je verzekering in:
1. wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval
2. uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering
3. snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en beschadiging van je bagage
4. kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd
Dit betekent Allianz Global Assistance:
24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar; Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd; Professionele hulp in de Nederlandse taal; Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse; Snelle en eerlijke schadebehandeling; HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik

Prijzen

Genoemd tarief is per persoon per nacht in het laagseizoen.

Wil je een offerte op maat voor jouw groep? Vul dan ons offerteformulier in en wij mailen je zo snel mogelijk een scherp voorstel.

Interesse?

Ontvang uw persoonlijke prijsopgave


Selecteer uw gewenste vertrekdata


Selecteer uw gewenste aantal nachten in het verblijf


Hoe kunnen wij u bereiken?
Mocht u eerder al vragen hebben, belt u ons gerust via 070-3853827.