Dagreis Winterberg

Overzicht dagreis Winterberg
Een dag skiën, snowboarden of langlaufen in Winterberg is wintersporten in een compleet wintersportgebied met een compleet wintersportgevoel. Al vroeg in de ochtend komen wij naar jouw bedrijf, school of vereniging om jouw groep voor een dagreis op te halen met één van onze luxe touringcars. We streven naar een aankomst rond 09.00uur in Winterberg. Dan ben je alle drukte voor en kunnen we gelijk doorlopen naar de skiverhuur en ontvang je de liftpassen. Eventuele ski- of snowboardlessen starten direct.

Natuurlijk verzorgen wij de gehele dag voor jouw groep. Tot de basis behoren: de busreis, het boeken van de lessen en het huren van materiaal. De skipassen kunnen wij vooraf al klaar leggen, zodat je niet in de lange rij voor de kassa hoeft aan te sluiten. Ook voor het avondeten hebben wij diverse mogelijkheden en behoort de après-ski zeker tot een onderdeel van deze dagreis Winterberg.

Après-ski
In Winterberg weten ze wat après-ski is! Terwijl de laatste skiërs hun afdaling maken, is de après-ski al in volle gang. Tot aan het vertrek van de bus maken wij er één groot feest van. Wij kennen diverse locaties in Winterberg waar we met jouw groep terecht kunnen. Een dagreis Winterberg is zonder de après-ski natuurlijk niet compleet.

Sneeuwgarantie dagreis Winterberg
Winterberg is van half december tot half maart sneeuwzeker door de vele sneeuwkanonnen. Er zijn zelfs mogelijkheden om sneeuw te spuiten bij temperaturen tot ver boven de 0 graden. De kans dat er geen sneeuw ligt wordt dus steeds kleiner. Ligt er onverhoopt toch geen sneeuw of draaien de liften niet? Dan verzetten we deze dagreis kosteloos naar een andere datum.

Facilititeiten:

 • Après-ski
 • Budget
 • Geschikt voor scholen

Per persoon al vanaf:

€ 19,-

Kamers

Naast het organiseren van een dagreis of dagtocht naar Winterberg, kun je bij ons ook diverse hotels boeken. Doordat wij in Winterberg jaarlijks met meerdere groepen komen, hebben wij een behoorlijk aanbod van hotels, appartementen en jeugdherbergen in Winterberg en omgeving. Naar aanleiding van jouw wensen stellen wij graag een persoonlijke offerte samen. Om alvast een indruk te krijgen hebben wij er slechts enkelen op onze site staan.

Winterberg

Algemeen
Het skigebied van Winterberg heeft voor zowel de beginnende als gevorderde wintersporter volop mogelijkheden voor een weekend vol sneeuwpret. Naast skiën en snowboarden is langlaufen zeer goed mogelijk. Maar liefst 200km. aan loipes begeleiden je langst de mooiste plekjes in het Sauerland.

Modern skigebied
In de afgelopen seizoen is er flink geïnvesteerd in het skigebied van Winterberg. Er komen ieder jaar nieuwe afdalingen en liften bij. Daarnaast worden veel oude liften vervangen door snelle afkoppelbare stoeltjesliften. Winterberg heeft de primeur om als eerste skigebied in Duitsland een 8-persoon stoeltjeslift in gebruik te nemen. Hierdoor worden de rijen korter en heb je nog meer skiplezier.
In het afgelopen seizoen zijn er al enkele gebieden met elkaar gekoppeld. Door een verbindingsbrug tussen de Bremberg en het skigebied Kappe kun je nog langere afdalingen maken. Ook is er aansluiting met het vakantiepark Landal.

NIEUW in 2020
In het seizoen 2019 / 2020 zal de Brembergkopf II sleeplift vervangen zijn door een 6-persoons stoeltjeslift. De stoeltjeslift zal over de doorgaande weg gaan (evenals de piste), zodat er een aansluiting komt met de Nordhang. Deze vervanging is tevens een voorbereiding voor het uitbreiden van Winterberg met het skigebied van Neuastenberg. Een flinke vooruitgang aangezien dit de wachtrij bij de sleeplift aanzienlijk zal verkorten!

Diversiteit van het gebied
Direct bij de uitstapplaats tref je een skiverhuur, skischool en loop je zo naar de pistes van Winterberg. Het gebied herbergt een verscheidenheid aan pistes. Van blauwe tot zwarte, er is voor iedereen wat wils. Ideaal voor een lekker dagje skiën en snowboarden. Door gebruik van sneeuwkanonnen in het gebied zijn er bij koud weer altijd ski en snowboard mogelijkheden.
Ruim 25 skiliften en maar liefst 32 verschillende afdalingen in het gebied bezorgen je oneindig veel skiplezier. Van beginnerslift tot een 1,5km lange afdaling, je vind hier werkelijk alles om veilig te kunnen oefenen en gezwind af te dalen. Misschien naar één van de gezellige skihutten?

Langlaufen
Vanuit het dorp Winterberg heb je de mogelijkheid tot het volgen van diverse loipes voor het langlaufen. Van eenvoudig tot middelzwaar. De meest starten vanuit het langlaufstadion: Bremberg. Op diverse andere plaatsen kun je gemakkelijk instappen in een loipe. Deze staan nagenoeg allen met elkaar in verbinding waardoor je eindeloos door de omgeving toertochten kunt maken.

Vervoer

Active Adventure heeft in het winterseizoen nagenoeg iedere dag diverse touringcars op de weg zitten. De meeste van deze rijden onder de naam Winterliner (Winterliner ). Bij het aanvragen van een groepsofferte houden wij graag rekening met het vervoer per luxe touringcar. Wij kunnen je diverser groottes bieden. Dit kan al vanaf 20 personen tot maar liefst een dubbeldekker van 87 personen. Uiteraard zitten hier tussen nog diverse groottes en kunnen wij combinaties maken voor jouw vervoer naar Schmallenberg – Winterberg.

Een tip is om al lekker vroeg te vertrekken op de heenreis. Bijvoorbeeld om 05.00uur (afhankelijk van jullie vertreklocatie). Bij proberen om dan voor de drukte in Winterberg aan te komen en kun je gelijk naar de lokale skiverhuur. Wij helpen je hier graag bij.

Alles veilig regelen?

Ga nooit onverzekerd op wintersport!

Bij de voorbereiding van je wintersportreis of skivakantie mag een goede verzekering niet ontbreken. Bij Allianz Global Assistance ben je voor het verzekeren van je vakantie of reis aan het juiste adres. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Of je nu gaat skiën of eilandhoppen: je bent altijd verzekerd op de beste manier.

Via onze handige internetmodule kunt je direct online de premie berekenen.

Bereken hier direct je premie (je gaat naar een pagina buiten deze website)

Dit houdt je verzekering in:
1. wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval
2. uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering
3. snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en beschadiging van je bagage
4. kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd
Dit betekent Allianz Global Assistance:
24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar; Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd; Professionele hulp in de Nederlandse taal; Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse; Snelle en eerlijke schadebehandeling; HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.

Prijzen

De genoemde vanafprijs is uitsluitend voor het vervoer en op basis van de inzet van een dubbeldekker (uit omgeving Utrecht). Uiteraard maken wij graag een scherp voorstel op maat en ontvangen hiervoor graag jouw wensen en de te verwachten groepsgrootte.

Interesse?

Ontvang uw persoonlijke prijsopgave


  Selecteer uw gewenste vertrekdata


  Selecteer uw gewenste aantal nachten in het verblijf


  Hoe kunnen wij u bereiken?
  Mocht u eerder al vragen hebben, belt u ons gerust via 070-3853827.